trinomi

Trinomi i fuqise se dyte me nje te panjohur

Trinomi i fuqise se dyte me nje te panjohur Përkufizim: “Shprehja quhet trinom i fuqisë së dytë me një të panjohur”. është ana e majtë e ekuacionit . Përkufizim: “Rrënjë të trinomit...

Ekuacione trinome, bikuadrate dhe irracionale

Ekuacioni trinom Ekuacioni me trajtë kanonike quhet ekuacion trinom (n numër natyror, a, b, c numra realë, dhe x i panjohur). Për vlera të ndryshmë të n-së ekuacioni merr emërtime të ndryshm...