Provimi i lirimit

1. Provimi i lirimit 2018 – Matematike (Alternativa) Zgjidhje e ushtrimeve me alternativa 2. Provimi i lirimit 2018– Matematike (ushtrimet e zgjidhura me zhvillim) Zgjidhje e ushtrimeve me zhvillim Copyright © detyra.al

Matematika Baze

Ne kete liber do te postohen te gjitha temat qe perfshihen ne  Matematika baze. Cdo teme shpjegohet me teori dhe me shume shembuj te zgjidhur. Matematika baze do tu sherbeje me se miri nxenesve qe kane njohuri te pakta ne fushen e matematikes. Tabela e shumezimit Tabela e pjesetimit Numrat Romake Shumefishat Interpretimi i ores […]

Matematika 12

Provimet e matures Teza e matematikes, Matura 2018 (Alternativa) Teza e matematikes, Matura 2018 (pyetjet me zhvillim)  Programi orientues: Matura 2019 Kapitulli 1 – Vazhdueshmeria e funksionit Limitet e njeanshme Vazhdueshmeria e funksionit   Kapitulli 2 – Derivati i funksionit Tabela e derivateve Derivati i nje funksioni Derivatet e disa funksioneve te thjeshta Rregullat e de...

Matematika 11

Ketu do te gjeni leksione dhe ushtrime te zgjidhura nga matematika 11 Kapitulli 1 – Funksioni Monotonia. Funksioni rrites dhe zbrites Kufizueshmeria e funksionit. Studimi i variacionit Krahasimi i funksioneve numerike. Veprime me funksionet numerike Çiftesia e funksionit. Funksionet periodike   Kapitulli 2 – Funksionet trigonometrike Funksionet trigonometrike Variacioni i ...

Matematika 8

Ushtrime te zgjidhura dhe leksione  nga matematika 8 per te gjithe nxenesit qe kane deshire te lexojne online. Matematika klasa 8 Pegi, Albas etj…. Kapitulli 1 – Gjeometria Gjeometria. Figurat gjeometrike Matja e kendeve. Kendet shtues Perkufizimi, Aksioma, Teorema. Kendet e kundert ne kulm Kapitulli 2 – Fuqite Fuqia me eksponent zero dhe negativ. Veprime […]

Matematika 7

Kapitulli 1 – Fuqia Fuqia. Kuptimi i fuqise Ushtrime te zgjidhura – Kuptimi i fuqise Veti te fuqise Ushtrime te zgjidhura – Vetite e fuqive   Kapitulli 2 – Matja, njesite e matjes Shnderrime te njesive te matjes Ushtrime te zgjidhura – njesite e gjatesise Ushtrime te zgjidhura – njesite e siperfaqes Ushtrime te zgjidhura […]

Matematika 6

Këtu do të gjeni ushtrime te zgjidhura dhe leksione nga matematika 6, botimet Pegi, Atlas etj.   Numri Mbledhja dhe zbritja me mend Shumezimi i numrave natyrore Shumefishat Ditet, javet, muajt, vitet Veprime me thyesat Shumekendeshat Njesite e matjes Perqindja Gjetja e masave të këndeve që mungojnë në një trekëndësh Koordinatat e pikes ne rrjetin […]

Matematika 10

Ushtrime te zgjidhura dhe leksione  nga matematika 10 per te gjithe nxenesit qe kane deshire te lexojne online. Matematika klasa 10 Pegi, Albas … Kapitulli 1 – Bashkesia Bashkesia Prerja dhe bashkimi i bashkesive Logaritmi. Kuptimi i logaritmit Ushtrime te zgjidhura – Logaritmi i shprehjeve Prodhimi kartezian Segmenti dhe intervali Fuqite dhe rrenja katrore Radha […]

Matematika 9

Ushtrime te zgjidhura matematike dhe leksione nga matematika 9, per te gjithe nxenesit qe kane deshire te lexojne online. Matematika klasa 9 Pegi, Albas… Provimi i lirimit Programi orientues: Provimi i lirimit Matematike 2020 Provimi i lirimit 2018 – Matematike (Alternativa) Provimi i lirimit 2018– Matematike (ushtrimet e zgjidhura me zhvillim) Programi orientues: Provimi i lirimit 2...

Matematika

Ushtrime te zgjidhura dhe leksione nga Matematika per te gjithe nxenesit qe lexojne online!     Numri Mbledhja dhe zbritja me mend Shumezimi i numrave natyrore Shumefishat Ditet, javet, muajt, vitet Veprime me thyesat Shumekendeshat Njesite e matjes Perqindja Gjetja e masave të këndeve që mungojnë në një trekëndësh Koordinatat e pikes ne rrjetin koordinativ […]