Ligjet e Merfit per punen

Disa nga ligjet e Merfit jane:

qese plastike

Mos u bë i pazëvëndësueshëm, nëse nuk mund të zëvëndësohesh, ti mund të promovohesh.

Nëse nuk di se ç’të bësh, ec shpejt dhe bëj sikur je i shqetësuar.

qese plastike

Gabimi është human, falja nuk është politikë e kompanisë tonë.

Sa më i gjatë titulli i pozicionit që ke, aq më pak e rëndësishme puna.

Nëse je i mirë në punë që bën, do të ngarkojnë të gjithë punë, nëse je me të vërtetë shumë i mirë, atëherë do të të heqin fare.

Asnjëherë mos bëj dy pyetje në një letër biznesi. Gjithmonë do marrësh përgjigje për pyetjen që ti je më pak i interesuar dhe asnjë përgjigje për pyetjen tjetër.

Kur shefi flet për përmisimin e produktivitetit, asnjeherë nuk flet për veten e tij.

Asnjeherë mos shmang fundin e një takimi dhe fillimin e një koktejli.

Ti gjithmonë po bën diçka ndryshe kur shefi kalon afër tavolinës tënde.

Njerëzit janë gjithmonë të gatshëm për punë, por në kohën e shkuar.

Në një punë, autoriteti i një personi është në proporcion të kundërt me stilolapsat që mban.

Nëse një punë është bërë lëmsh, çdo gjë për ta bërë të duket më mirë, e bën të duket edhe me keq.

Personi i fundit i cili është larguar apo pushuar nga puna, është përgjegjës për të gjitha gjërat që shkojnë keq, derisa një person tjetër të largohet apo pushohet nga puna.

Të gjitha pushimet dhe ditët e festave krijojnë probleme, përveç ditëve të tua.

Çdonjëri mund të bëj shumë punë, derisa sa ajo nuk është puna që ai ka për detyrë të bëj.

Nëse nuk do egzistonte minuta e fundit, asnjë gjë nuk do të bëhej.

qese plastike