Matematika


Fjala Matematike rrjedhe nga greqishtia e vjeter qe do te thote “njohuri, mesim, studim”. Matematika është thelbësore në shumë fusha, përfshirë shkencën natyrore, inxhinierinë, mjekësinë, financat dhe shkencat shoqërore.

Në ditët e sotme, Matematika ka arritur një zhvillim marramendës dhe është e shpërndarë në shumë degë të specializuara të cilat janë mjaft abstrakte. Matematikanët kërkojnë dhe përdorin modele  për të formuar hamendesime të reja. Ata zgjidhin të vërtetën ose falsitetin e supozimeve me provë matematikore.

Albert Ajnshtajn (1879-1955 ) ka thene:
Mos u shqetësoni për vështirësitë tuaja në matematikë, ju siguroj se imja është më e madhe.

Paul Dirac.
Matematika është mjeti i përshtatshëm posaçërisht për trajtimin e koncepteve abstrakte të çdo lloji dhe nuk ka kufi për fuqinë e tij në këtë fushë.

M. Egrafov.
Nëse i pyet matematikanët se çfarë bëjnë ata, gjithmonë merrni të njëjtën përgjigje. Ata mendojne. Mendojnë për probleme të vështira dhe të pazakonta. Ata nuk mendojnë për problemet e zakonshme. Ata thjesht shkruajnë përgjigjet.

Shpresojmë që vizita juaj në “Detyra”  tju sjell një dashuri më të madhe për matematikën, për bukurinë dhe fuqinë e saj. Matematika sherben për të ndihmuar në zgjidhjen e problemeve të përditshme. Ne kemi zgjidhur te gjitha ushtrimet e matematikave per cdo vit shkollore. Kemi shpjeguar me kujdes teorine. Per te pare keto punime, klikoni neper fotot perkatese te cdo viti.

 

matematike Baze

 

 

1-) Matematika Baze.

 

 

matematike 6

 

6-) Matematike per klasen e gjashte.

 

 

matematike 7

 

7-) Matematike per klasen e shtate.

 

 

matematik 8

 

8 -) Matematike Per klasen e Tete.

 

 

matematik 9

 

9-) Matematike per klasen e nente.

 

 

matematik 10

 

10-) Matematike per klasen e dhjete.

 

 

matematika 11

 

11-) Matematike per klasen e njembedhjete.

 

 

matematike 12

 

12-) Matematike per klasen e dymbedhjete.
Na ndiqni edhe ne Detyra.al Facebook

 

 

Copyright © detyra.al